Sywert Van Lienden
About
Sywert Van Lienden is from Amsterdam, Noord-Holland, Nederland. Sywert works in the following industries: "Openbaar bestuur", "Radio en tv", "Marketing en reclame", "Politieke organisatie", "Onderwijsmanagement", "Medische apparatuur", and "Muziek". Sywert is currently Mede-initiatiefnemer at Stichting Hulptroepen Alliantie. Sywert also works as Dagvoorzitter/debatleider/deelnemer aan debat at _, a job Sywert has held since Jan 2007. In Sywert's previous role as a Bestuursadviseur Public Affairs at City of Amsterdam, Sywert worked in Amsterdam, North Holland, Netherlands until May 2020. Prior to joining City of Amsterdam, Sywert was a Politiek Commentator at BNN and held the position of Politiek Commentator at Hilversum. Prior to that, Sywert was a Deelname diverse projecten, adviesraden, at _ from Jun 2007 to May 2020. Sywert started working as Initiatiefnemer G500 at G500 in Netherlands in Apr 2012. From Sep 2011 to Jan 2017, Sywert was Politiek Commentator OBA live at Human, based in Amsterdam. Prior to that, Sywert was a voorzitter at Entrée from Jan 2013 to Jan 2014. Sywert started working as voorzitter at Entrée in Jan 2013.
Sywert Van Lienden's email is available on Finalscout.com free of charge. This database has a wealth of information on over half a billion business professionals and two hundred million companies.
Sywert Van Lienden's current jobs
De strijd, clash en stapeling van ideeën en overtuigingen inspireert enorm. De impact van geordende uitgesproken gedachtekronkels kan groot zijn. Daarom doe ik graag mee aan allerlei vormen van debat. Als dagvoorzitter op bijvoorbeeld congressen van de Sociale Verzekerings Bank, Media Werk Groep, Microsoft Nederland(allen +400 mensen) of van ZOA Vluchtelingenzorg. Of in debatten op locatie, zoals een onderwijsdebat van Volkskrant of een mediadebat van Happy Choas. Op de radio, in een tijdschrift of krant, voor een zaal(tje) of café: als er (politiek) maatschappelijk debat is doe ik mee!
Sywert Van Lienden's past jobs
Als frank en vrij mens vind ik het heerlijk om bij organisaties aan te schuiven, te adviseren en deel te nemen aan inspirerende trajecten. O.a. als: -Bestuurslid geschillencommissie SGO 2007/2008 (www.sgoweb.nl) -Onafhankelijk lid jongerenpanel Sociaal Economische Raad. Bracht advies uit aan Kabinet Balkenende IV over verantwoorde invoering Maatschappelijke Stage in 2007/2008. (http://tinyurl.com/34mdxuo) -Deelnemer symposium Veerstichting Leiden 2009 (www.veerstichting.nl) -Lid van de BKB Academie 2009/2010. Een politieke campagneklas van 25 studenten met multidisciplinaire achtergrond die maandelijkse bijeenkomsten organiseren en een jaar lang verschillende verkiezingen in binnen- en buitenland volgen (www.bkbacademie.nl) -Als 'wilde zwaan' betrokken geweest bij vernieuwen statuten FNV Bondgenoten 2010. Project 'levendige vereniging'. (http://tinyurl.com/36m3aum) -Lid panel van 'wijzen' van de Volkskrant Onderwijsagenda 2010. Het formuleren van vraagstukken en oplossingen die kunnen bijdragen aan beter onderwijs en debat entameren (http://tinyurl.com/3a8o7a2)
Wekelijkse politieke column in opiniemagazine HP de Tijd. Los daarvan losse essays in specials.
Branson & Guevara(thans BransonCompany) is een communicatiebureau o.l.v. Leendert Bikker. Gedurende een half jaar heb ik mogen meewerken aan diverse projecten. Voorbeeld: voorbereidingswerk voor een proef van ProRail met introductie internet in de trein op traject Groningen-Leeuwarden en H2O-challenge Vopak.
Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert activiteiten, informeert en vertegenwoordigt scholieren richting politiek, overheid, andere belangengroeperingen en scholen. Haar doel is het verbeteren van de positie van de scholier -in ruime zin-. Bij het LAKS ben ik een jaar voorzitter geweest, en heb me daar vooral bezig gehouden met pers en politiek, op onderwerpen als de 1040-urennorm, maatschappelijke stages en de gratis schoolboeken. In de tijd dat ik deel uit mocht maken van het bestuur de organisatie flink verbeterd en geprofessionaliseerd. Naast nieuwe statuten en ledenstructuur is LAKS politiek op de agenda gezet en in het midden van vele onderwijsdiscussies. Hoogtepunt vormde hierbij de aanpassing van wetgeving op het gebied van de 1040-urennorm en het mede door LAKS gestarte parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen(de zgn. commissie Dijsselbloem).